ارتباط مستقیم با مدیریت فروشگاه خوش آمدید نمونه سوالات پیام نور کتابخانه مرجع فروش ویژه

اطلاعیه فروشگاه

اطلاعیه به دارندگان حسابهای بانک ملی : باتوجه به اینکه سقف حداقل خرید کارت های بانک ملی مبلغ 5000 تومان میباشد لذا برای خرید مبالغ کمتر از 5000 تومان از کارت های سایر بانک ها استفاده نمائید

دانلود مقاله مواد پخت سمنو در قدیم

دانلود مقاله مواد پخت سمنو در قدیم

مواد پخت سمنو در قدیم
چنانكه ميدانيد سمنو يكي از هفت خوردني است كه در سفره هفت سين بايد چيده شود ولي پختن سمنو هفت سين آئين و تشريفات خاص ندارد.
براي پختن سمنو يك ديگ مسين و يك پاروَك، لازم است.
1 – پاروَك- پاروي چوبي كوچكي است براي بهم زدن سمنو در ديگ بكار مي رود اين پارو را با دو دست مي‌گيرند بطوريكه يك دست در بالاي آن و دست ديگر در ميانه دسته آن باشد.
براي پختن سمنو ديگ مسين را بر روي اجاقي كه از دو ديوار ساخته شده مي گذارند . اين ديوارها از خشت يا آجر است كه با گل پوشانيده شده است.

موادي‌كه براي پختن سمنو بكار مي رود.
1 – آب باران نيسان – براي بدست آوردن آب باران نيسان (باراني كه از دهم خرداد ماه تا آخر خرداد ماه مي بارد) پس از اينكه مدتي باران آمد و گرد و خاك هوا و آلودگي آب ناودانها تمام شد ظرف پاكي را در زير ناودان مي گذارند تا آب بام در آن گرد آيد اگر باران زود بند آيد و ظرف پر نشود و آب باندازه كافي بدست نيايد ناچار صبر مي كنند تا باران نيسان ديگري ببارد.
2 – آرد گندم.
3 – شيره جوانه گندم – براي بدست آوردن شيره ي جوانه گندم مقداري از دانه هاي آنرا پس از پاك كردن در كاسه اي كه در آن آب نيسان ريخته شده خيس مي كنند و سه روز مي گذارند تا خوب خيس بخورد پس از آن ، دانه هاي خيس خورده را در پارچه پاكيزه اي مي ريزند و مي پيچند و سه روز مي گذارند در آن پارچه بماند پس از اين شش روز دانه هاي گندم جوانه مي زند آنگاه گندم جوانه زده را در سيني بزرگي مي ريزند و مي گسترند و مي گذارند تا جوانه بلند تر شود. اگر هوا خشك باشد پارچه نازكي را روي سيني مي كشند و هر روز كمي از آب باران نيسان به آن مي پاشند تا نم دار و جوانه‌ها      زودتر بلند شود. تا اين هنگام كسي كه نماز مي خواند حق ندارد كه باين گندمها سركشي كند. گندمهاي جوانه زده آنقدر در سيني نگاهداري مي شود. تا سفيدي دنباله جوانه‌ها پيدا شود (بگفته تهرانيها به نقره بنشيند) آنگاه آنها را از سيني بيرون مي آورند و در آب نيسان مي شويند و پيش از آنكه خشك بشود در هاون مي كوبند و پس از چند بار كوبيدن از هاون بيرون مي آورند و در پارچه پاكيزه اي مي ريزند و مي پيچند و با دست مي چلانند و شيره آن را در ظرفي ميگيرند . اين عمل پنج بار تكرار مي شود. شيره دست افشار جوانه گندم را به اندازه‌اي كه لازم مي دانند با آرد گندم مي آميزند (مثلاً براي يك من آرد گندم پيرامون پنج سير شيره لازم است) اگر شيره به اندازه كافي بدست نيايد به جاي كمبود آن آب باران نيسان به كار مي برند.

 

شامل 6 صفحه word


اشتراک بگذارید:


پرداخت اینترنتی - دانلود سریع - اطمینان از خرید

پرداخت هزینه و دریافت فایل

مبلغ قابل پرداخت 500 تومان
عملیات پرداخت با همکاری بانک انجام می شود
با توجه به تغییرات ایجاد شده در بانک ملی خرید زیر 5000 تومان توسط کارت بانک ملی امکان پذیر نیست برای خرید های زیر 5000 تومان لطفا از کارت های بانک دیگر استفاده نمایید

درصورتیکه برای خرید اینترنتی نیاز به راهنمایی دارید اینجا کلیک کنید


فایل هایی که پس از پرداخت می توانید دانلود کنید

نام فایلحجم فایل
samanoo_535017_4503.zip6.3k





تبلیغات

دانلود پایان نامه و پروژه